Skip to main content
TORAn valmentajat Juuso Aho ja Vesapekka Larkkonen

KIRJAT

MILITARY CROSS-TRAINING - TREENAA KUIN ERIKOISJOUKOISSA & VOIMA PINNAN ALLA - VAHVA MIELI ERIKOISJOUKKOSOTILAIDEN OPEILLA

Military cross-training – treenaa kuin erikoisjoukoissa

Hallitse itsesi, mukaudu olosuhteisiin, pysty mihin tahansa!
MCT on erikoisjoukkosotilaiden tapa treenata.


Monivaiheiset valintakokeet, vuosien koulutus ja operaatiot ulkomailla ovat elementtejä, joista tehdään suomalaisia erikoisjoukkosotilaita. Erikoisjoukkojen operaattori saattaa viettää välillä yli 200 päivää vuodesta reissussa, mutta fyysiset suorituskykyvaatimukset ovat jatkuvasti kovat. Ei riitä, että on pelkästään voimakas tai kestävä. Pitää olla molempia, mutta myös nopea ja ketterä – pitää pystyä mihin tahansa. Siksi treenata täytyy siellä, missä voi, ja niillä välineillä, joita on käytössä.

Military Cross Training on erikoisjoukkojen vastaus tähän monipuolisista kuntovaatimuksista sekä vähäisestä ajasta muodostuvaan ristiriitaiseen yhtälöön. Military Cross Training ei ole laji, vaan lähestymistapa, joka yhdistää useita eri lajeja. Se on harjoitusmenetelmä, jossa tiedostetaan, ettei yhtä ainoaa lajia harjoittelemalla voi tehokkaasti kehittää kaikkia ominaisuuksia.

TORAn valmennukset perustuvat huippu-urheiluvalmennuksesta, fysioterapiasta sekä erikoisjoukkojen toimintatavoista omaksuttuihin periaatteisiin. Military cross-training -kirja käsittelee liikuntaa ja hyvinvointia poikkeuksellisen kokonaisvaltaisesta näkökulmasta alkaen urheiluvammojen ehkäisemisestä, palautumisen optimoinnista sekä henkisistä ominaisuuksista. Sisältö on kuitenkin tiivistetty yksinkertaiseen ja helposti käytäntöön sovellettavaan muotoon. Sotilas ei lässytä, vaan pääpaino on konkretialla. Ohessa kerrotaan kirjoittajien omiin kokemuksiin perustuen suomalaisesta erikoisjoukkotoiminnasta: miten ja mitä varten harjoitellaan?

Military Cross Training sopii jokaiselle monipuolista kuntoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tavoittelevalle treenaajalle. Viranomaisammateissa työskenteleville ja aktiivireserviläisille se on lähes pakollinen.

Military Cross-Training – treenaa kuin erikoisjoukoissa
Kirjailijat: Juuso Aho, Vesapekka Larkkonen
Kustantaja: Docendo, ISBN: 9789522914644 (painos loppuunmyyty)

Voima pinnan alla - Vahva mieli erikoisjoukkosotilaiden opeilla

Miten erikoisjoukoissa opittuja mielenhallinta­keinoja voi soveltaa siviilielämään?


Puolustusvoimien erikoisjoukkokoulutus tunnetaan rankkuudestaan. Fyysisen rääkin lisäksi koulutuksessa treenataan henkistä kestokykyä, resilienssiä.

Stressinhallinnan ammattilaiset nivovat yhteen erikoisjoukkojen opit ja ulottavat analyyttisen ja ratkaisukeskeisen lähestymistavan arkielämän haasteisiin. Miten toimitaan yllättävissä tilanteissa, tehdään punnittuja päätöksiä ja säilytetään hallinnan tunne? Mikä saa tavalliset ihmiset menestymään epätavallisissa olosuhteissa?

Kovuuden sijaan olennaista on kyky sietää jatkuvaa muutoksen tilaa. Siten voi löytää pinnan alla piilevän voimansa.


Voima pinnan alla - Vahva mieli erikoisjoukkosotilaiden opeilla
Kirjailijat: Sami Ruotsi, Juuso Aho, Vesapekka Larkkonen
Kustantaja: Atena Kustannus Oy, 2023
ISBN: 9789511451051 (painos loppuunmyyty)